LES NOSTRES RECOMANACIONS

PER AQUEST SANT JORDI

Arriba Sant Jordi i malgrat les incerteses del moment, aquest any sí que ens trobarem a les llibreries. De fet ja hi som amb les nostres “apostes” de Sant Jordi. Però, què vol dir apostes? Per nosaltres, és purament un tecnicisme.

A Fonoll el que volem és destacar els títols que hem publicat darrerament i que creiem que us enriquiran, però no només ara per Sant Jordi, sinó perquè n’aneu gaudint mes rere mes, perquè durant tot l’any tenen sentit, i perquè els hem incorporat al nostre catàleg amb voluntat de perdurabilitat, perquè s’hi quedin. Apostes? Sí, però per nosaltres els llibres no són les apostes, ho sou vosaltres, els lectors, que sí que aposteu per nosaltres.

Salut-500x699

Una visió de la salut i les cures en clau femenina

Parlen les professionals que ens acompanyen al llarg de la nostra vida. Elles hi són per diagnos­ticar, curar o fer-nos costat. Metgesses, infermeres, psicòlogues, fisioterapeutes o terapeutes ocupacionals. Les professionals de la salut ens cuiden i treballen per donar-nos esperança.
Amb fotografies de Jordi Borràs.
Pròleg d’Alba Vergés.

Un cant a l’apoderament de la dona,
un cant a la diversitat i a la diferència

La vida de catorze dones estigmatitzades al llarg de la història, relegades a l’ombra. Dones sàvies, diferents, rebels: trementinaires, pastores, represaliades a la guerra, lluitadores antifeixistes, padrines, mares que acompanyen els fills en el trànsit de gènere… Un cant a la diversitat i a la diferència.
Il·lustracions de Maria Anaïs Miranda Solé.

Dones al marge 2a copia
Terra de dones 2a copia

La nova revolució en l’agricultura ve encapçalada per les dones!

Vuit dones pageses de diverses generacions, des de les Terres de l’Ebre fins a l’Alt Pirineu, ens expliquen les seves històries personals, inquietuds i visió del món rural. Una mostra clara i senzilla, però profunda, que permet plantar-les a la terra, com a paisatge humà que defineix un país.
«Sense dones no hi ha món rural ni món marítim: no hi ha societat» diu Teresa Jordà al pròleg.
Pròleg de Teresa Jordà i Meritxell Serret.
Fotografies de Jordi Borràs.

Un relat universal sobre la condició humana, a través de la construcció del mite de Vacalforges

A l’ombra de la Serra Roja, el poble de Vacalforges i els seus habitants singulars, de bellesa feréstega i universal, són escrutats amb mirada sarcàstica per l’autor de Menàrguens, que en fa un dels mites literaris més rellevants de les lletres catalanes de les darreres dècades.
Pròleg d’Andratx Badia-Escolà.

Miracles i espectres copia
un fill del nostre temps copia

Una obra prohibida pel nazisme de plena actualitat

Publicada poc després de la mort del seu autor, Un fill del nostre temps (1938) narra la història d’un jove desesperat que troba sentit a la seva existència allistant-se a l’exèrcit en una època de crisi profunda.
Un dels autors més importants de la literatura alemanya d’entreguerres, perseguit i prohibit pel nazisme, traduït per primera vegada al català per Anna Soler Horta.
Epíleg de Jordi Jané-Lligé
Traducció d’Anna Soler Horta.

L’expressió poètica d’una fòbia metabòlica

La plastilina (pedra, pedreta) és una massa plàstica (ben rodoneta) sense forma ni colors definits (tiroliro-là) que serveix per modelar (tiroliro-leta). És per això que, plastilina, rima amb vine i purpurina. Rima amb nina i vaselina, i m’enverina i endorfina… i és la base purínica de la despossessió: plastil_ina.

Plastilina copia
Carn de cos cru

Una veu jove amb una prosa poètica agosarada i sense complexos

La contradicció i la lluita de l’alteritat en el propi cos amb una llei que ve imposada però que el llenguatge de l’autora juga a forçar, esquivar i, fins i tot, trencar.
“La llei (paterna, divina, verbal) desplega la seva ofensiva contra el cos, que s’hi rebel·la, que s’hi regira i que es dispara cap a tots costats en una explosió fenomenalment obscena, en la seva dimensió més escatològica, més excremental, més masticatòria, més orgullosament immoral», ens diu Borja Bagunyà al pròleg.

Perquè batre els records és donar pàtria a la memòria, personal
i col·lectiva

Escrit amb una excel·lència captivadora, aquest llibre és una mirada al passat sense nostàlgia, una teranyina de memòries que atrapa un món que ja no existeix. És la tristor de la postguerra i l’estraperlo, l’alegria de les roselles esquitxant de primavera el paisatge d’una infància rural.

batre records
els altres catalans copia

30 catalans que han passat desapercebuts i que han influït al món

Saps qui era el perfumista de James Bond ? Saps qui va inventar un sistema per predir els huracans.
La invenció del tennis, la creació dels bancs de sang, la creació d’una vacuna contra la còlera… són fets que tenen petjada catalana i que són fruït dels altres catalans, tant internacionals i influents al món com ho podrien ser Pau Casals, Gaudí o Dalí.

De Balaguer a Califòrnia, defensor incansable del país i la cultura catalana

La vida de catorze dones estigmatitzades al llarg de la història, relegades a l’ombra. Dones sàvies, diferents, rebels: trementinaires, pastores, represaliades a la guerra, lluitadores antifeixistes, padrines, mares que acompanyen els fills en el trànsit de gènere… Un cant a la diversitat i a la diferència.
Pròleg de Josep Vallverdú.

el campanar abandonat 2a