Història d'una cuinera. Memòries de Maria Badia

Autor: Carme Martí
Biografia: Carme Martí Cantí (Montblanc, 1972), és llicenciada en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment imparteix cursos de català inicial del Consorci per a la Normalització Lingüística i col·labora en el setmanari Nova Conca. Néta de Maria Badia, ha recollit les seves memòries.
Sinopsis: Memòries de Maria Badia. Filla de pagesos, de ben jove va anar a servir a Reus, on va començar a cuinar. Als anys 30, a Barcelona, va ser cuinera d’una família benestant i va assistir a les classes del xef Rondissoni, a l’Institut de Cultura de la Dona. Va tornar al poble poc després de la guerra per casar-se i va fer de mestressa de casa, pagesa, mandonguera i cuinera a cases particulars per a celebracions i de les fondes Fonoll i Garrell. Inclou 30 receptes entre primers plats, segons i postres com ganyims, arengada amb chorro, braç de gitano, espinacs amb beixamel, rosetes, coca de codony, conill gratinat, estofat de senglar, rajada amb suquet de fesols, sopes bullides, perdius amb vinagreta, albergínies amb salsa verda, torrons de sabater i bacallà a la Blanca Colloni.
Pàgines: 152
PVP: 15,00 €
ISBN: 84-936052-6-1

Please follow and like us: