Descripció

SINOPSI


Aquestes són les memòries d’un català que passa la major part de la seva vida a l’exili. Josep Carner-Ribalta viu en primera persona la gran història de Catalunya entrant i sortint del país: la dictadura de Primo de Rivera, els fets de Prats de Molló, la República, la Guerra… Unes memòries que expliquen la preparació d’un escriptor, un poeta, des dels primers viatges i exilis fins a l’exili final als Estats Units. La trajectòria, l’aprenentatge i la desil·lusió d’un lletraferit que malgrat rodar per tot el món confia a tornar al seu país, però que acaba acceptant que ja no hi ha retorn possible quan deixen de tocar les campanes de la llibertat de Catalunya.

Memòries inèdites de l’home de confiança i biògraf de Francesc Macià. Poeta, novel·lista, dramaturg, traductor, pioner del cinema català, va desenvolupar una carrera de publicista i guionista als Estats Units, on va acabar exiliat.

 

L’AUTOR


Josep Carner – Ribalta (Balaguer, 1898 – Simi Valley, Califòrnia, 1988) fou poeta, novel·lista, dramaturg, historiador, cineasta, traductor i pintor d’ofici i vocació. També fou activista catalanista al costat de Francesc Macià i des dels Estats Units, on acabà exiliant-se. Escriure en català per a Carner-Ribalta era un acte polític i patriòtic. Traduïa els autors clàssics anglesos, francesos i russos per mostrar que el català és un idioma a l’altura de les altres llengües europees. Documentà el paper dels catalans en la conquesta de Califòrnia i apel·là a les Nacions Unides per a la defensa dels drets i desitjos democràtics de Catalunya.