El diari Segre ha dedicat al llibre Desenterrar l’oblit (Fonoll, 2020) dos articles signats per la periodista Anna Sàez.

Quan s’obre una fossa es tanquen moltes ferides. L’historiador Jordi Oliva fa més de trenta anys que documenta les víctimes de la Guerra Civil a la Segarra. I així va ser com les més de 400 persones enterrades anònimament al cementiri de Cervera van tenir nom. Ara també tenen història. Desenterrar l’oblit (Fonoll) recull una vintena de biografies escrites pels seus familiars. Paquita Buron, filla d’un soldat republicà, és qui va prendre la iniciativa de documentar aquestes vides tristes, estroncades abans d’hora. 

EL RETROVISOR, clica aquí per llegir el text sencer.

Internet obra milagros. El historiador Jordi Oliva, discípulo de Josep Benet, lleva más de treinta años trabajando la memoria histórica. A finales de los años ochenta logró identificar a las 410 personas enterradas en la gran fosa común (en realidad
más de una fosa) del cementerio de Cervera. De hecho, a todas las víctimas de la Guerra Civil en la Segarra, “pero en 1987, era
muy difícil que esta información llegara a las familias”, por lo que se quedó en un cajón. Todo cambió cuando el trabajo de investigación de Oliva se trasladó a la red.

TODOS TENÍAN NOMBRE, clica aquí per llegir el text sencer.