L’editorial Fonoll participarà a la nova edició de la Vila del Llibre, que se celebrarà durant el cap de setmana de l’1 i el 2 d’abril a Montblanc.

Aquest festival és un punt de trobada del sector del llibre per apropar als lectors les principals novetats de cara a la diada de Sant Jordi. El certamen compta amb més de 40 editorials independents del territori català, 70 autors, llibreters d’artista, recitals de poesia, tallers, espectacles, conta contes i activitats infantils.

Marató de poesia a la plaça Sant Miquel

Dissabte i diumenge tindrà lloc una Marató de poesia a la plaça Sant Miquel d’aquesta localitat. Joan Francesc Dalmau, que ha publicat amb Fonoll La malícia dels mots (2016), serà l’encarregat d’inaugurar-la el dissabte, a les 11.00 hores. Aquell mateix dia, Joan Adell, autor de Taronges calentes (Fonoll, 2017), hi recitarà a les 17.00 hores.

L’endemà, tres autors de l’editorial, Ester Suñé, Josep Civit i Jesús Maria Vilafranca, obriran de nou aquesta marató, a les 11.00 hores, amb un recital col·lectiu. Ton Armengol els seguirà a les 13.00 hores amb la recitació de poemes del seu últim llibre He somiat en tu (Fonoll, 2017), guanyador del 20è Premi de Poesia Alella a Maria Oleart. A les 17.00 hores, agafarà el relleu l’espectacle Tot sembla tan senzill, que adopta el nom del llibre-disc homònim publicat pel segell, a càrrec de la cantant Celeste Alías i de la poeta Laia Noguera, que també aproparà el seu últim poemari Amor total.

En aquesta Marató de poesia també llegiran els seus poemes autors d’altres segells editorials, com Víctor Obiols, l’Associació Poètica Rimaterrània, Gisela Vicenç, Mireia Companys, Enriqueta Moix i Oscar Ramírez Dolcet, entre d’altres.

Xerrada La poesia com a objecte

Pere Vilanova, autor dels haikus de L’oracle del drac (Fonoll, 2016), presentarà el seu llibre al festival. Serà a les 16.30 hores al Portal Castellví (Poblet i Teixidó, 7) en el marc de la xerrada La poesia com a objecte.

Presentació de les novetats editorials del segell

L’editorial Fonoll presentarà dissabte a les 19.00 hores a Cal Fibla tres de les seves principals novetats pel 23 d’abril:

  • Lo diccionari lleidatà, dels autors Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta.
  • Joguina de la contradicció, un recull d’articles del periodista lleidatà Miquel Capdevila a cura d’Albert Aixalà.
  • Poesia catalana avui 2000-2015, 2n encontre d’escriptors i crítics a les Garrigues.