Aquest dimecres 11 de gener, s’han iniciat oficialment els actes de commemoració de l’Any Vallverdú, impulsat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de la Institució de les Lletres Catalanes i comissariada per la filòloga Carme Vidal Huguet.

A l’acte de presentació hi han assistit la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, qui ha remarcat que aquest any “ha de servir per difondre l’obra de Vallverdú i perquè sigui homenatjat, conegut i llegit”; Izascun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, que ha posat en valor el fet que el mateix autor pugui participar directament en els actes commemoratius, fent un incís en la seva tasca d’activista cultural i en la gran estima que gaudeix dels seus lectors. Carme Vidal, ha posat el focus en la voluntat que més enllà dels homenatges, l’objectiu que s’ha de marcar el seu comissariat és difondre l’obra de Vallverdú i que aquesta es mantingui viva en els catàlegs editorials i a través de conferències, presentacions, recitals, exposicions, etc.; i Josep Vallverdú, que també ha participat en l’acte ha manifestat, emocionat, que “Per a molts possiblement era poc conegut o mitjanament conegut, per a d’altres sí, però sentir-se el dia de la presentació de l‘Any Vallverdú, acompanyat d’aquest coixí d’amistat i d’interès és molt gratificant.”

El mes d’octubre sortia a la llum Tu, Vallverdú. Entrevista  a una vida de Francesc Canosa, tret de sortida a l’Any Vallverdú que ens acosta la vida, la persona, més enllà de l’escriptor. Un passeig per una vida centenària des d’una mirada sincera i molt propera, a partir de més de 50 hores d’entrevistes.

D’altra banda, aquest mes de març, sortirà una nova edició del llibre Proses de Ponent, obra emblemàtica de l’autor que tal com diu ell en el llibre apropa la realitat de les comarques ponentines tal “espectador aquietat, tímid, individual, molt clavat a la terra, sensible al vent, saturat de les recòndites belleses que he anat descobrint”.

Tenim tot un any per endavant per llegir-lo, descobrir-lo i fer d’altaveu d’aquest gran autor ponentí!