L’editorial Fonoll de Juneda se suma als actes de commemoració del Dia Mundial de la Poesia amb recitals i presentacions a Lleida i a la Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat.

Aquest segell editorial celebrarà aquesta efemèride cultural el pròxim dimarts dia 21 a les 20.30 hores a l’Antares (C/Ballester, 15) de Lleida amb el recital de dos autors ponentins que han publicat a la col·lecció de poesia Joan Duch: Sònia C. Ignés, Versos en caure la nit (2015), i Joan Francesc Dalmau, La malícia dels mots (2016).

Els poetes llegiran versos dels seus últims llibres i Joan Francesc Dalmau cantarà poemes de Màrius Torres, Pere IV, Joan Salvat-Papasseit i J.M. de Segarra, entre d’altres. La posada en escena s’acompanyarà de guitarra acústica i veu. A més, Sònia C. Ignés i Joan Francesc Dalmau llegiran plegats el poema “La poesia”, de l’escriptora mallorquina Antònia Vicens, amb el qual la Institució de les Lletres Catalanes celebra el Dia Mundial de la Poesia arreu del mapa català.

Setmana de la Poesia a Sant Feliu de Llobregat

Per altra banda, la Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat, que enguany arriba a la cinquena edició, ha programat una quinzena de propostes poètiques, entre les quals dues de vinculadess a l’editorial.

Fonoll hi assistirà el dimarts, a les 19.30 hores, amb l’espectacle Tot sembla tan senzill, que adopta el nom del llibre-disc homònim. Celeste Alías (veu), Santi Careta (guitarra), David Mengual (contrabaix), Oriol Roca (bateria) i les poetes Meritxell Cucurella-Jorba, Sònia Moya i Laia Noguera maridaran poesia i música a la Sala Els Pagesos. L’entrada és gratuïta.

També en aquest mateix espai, el dissabte dia 25, a les 22.00 hores de la nit, actuarà Ester Suñé, Premi Joan Duch 2016 amb el poemari El·líptica, publicat a Fonoll. Aquesta sessió tindrà lloc en el marc del microfestival Thrash Poetry, enguany dedicat a recuperar els grans versos del pop.