La Central (C/Mallorca, Barcelona) acollirà el dimarts dia 18 d’abril a les 19.00 hores la presentació de Poesia catalana avui 2000-2015 (Fonoll, 2016), que recull les actes del segon Encontre d’Escriptors i Crítics a les Garrigues, centrat en la poesia catalana dels últims anys.

La presentació del llibre, que anirà a càrrec d’Àlex Broch, Lluís Calvo i Jaume C. Pons Alorda, es clourà amb un recital de catorze poetes representants de la generació jove que actualment està en ple esclat d’audacitat i talent poètic. Aquesta riquesa es mostrarà en una tria per força limitada d’aquestes veus, que en són moltes i poderoses:  Mireia Calafell, Míriam Cano, Anna Gual, David Caño, Laia Carbonell, Jaume Coll Mariné, Guillem Gavaldà, Carles Morell, Sònia Moya, Laia Noguera, Arnau Orobitg, Josep Pedrals, Raquel Santanera i Gabriel Ventura. Una festa de la poesia i dels poetes.

Poesia catalana avui 2000-2015 recull noves i inèdites aportacions al debat crític sobre la poesia catalana dels últims anys, la qual, per la seva contemporaneïtat, pràcticament no ha estat objecte d’estudi. Les reflexions d’Eduard Batlle, Àlex Broch, Lluís Calvo, Marta Font, Xavier Macià, Àngels Marzo, Pere Pena, Jaume C. Pons Alorda, Marc Romera i Josep Maria Sala-Valldaura hi obren un espai de coneixement i reflexió que pot resultar fonamental per establir el relat de la poesia catalana més recent, relat que tots busquem i volen compartir. Edició a cura d’Àlex Broch i Joan Cornudella.