Els poetes de l’edició Versos per la Llibertat (Fonoll, 2018) van formalitzar ahir dijous la donació dels guanys dels drets d’autor a l’Associació Catalana pels Drets Civils, en presència d’Anaïs Serret (ACDC), Carles M. Sanuy (poeta i coordinador dels recitals), Josep Gelonch (editor de Fonoll), Andreu Vàzquez i Rosa Gimeno (Òmnium) i Robert Biosca (ANC). La trobada va posar de relleu la necessitat de vincular la cultura i les lletres amb la reivindicació dels drets civils i polítics i contra la repressió.

Aquest llibre aplega els poemes que es van dir en el marc dels recitals «Versos per la llibertat», celebrats a Lleida el novembre de 2017 i l’abril de 2018. Foren actes impulsats i coordinats pels poetes Pere Pena i Carles M. Sanuy, els mateixos coordinadors d’aquest volum, i convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

A Versos per la llibertat trobem vint-i-quatre poetes diferents, amb versos que traspuen la reivindicació dels drets socials i nacionals del poble català. Molts poemes del llibre són inèdits, i datats des de l’octubre de 2017, escrits com a resposta a la situació de repressió política viscuda a Catalunya durant els darrers anys.